Social Networks

Frequently Asked Questions

Odgovaramo na najčešće postavljena pitanja o 3D štampi
Šta je 3D štampa?

3D štampa je proces stvaranja fizičkog 3D objekta od slojeva materijala, koristeći 3D model kao osnovu. Ova tehnologija nam omogućava da brzo i pouzdano izradimo fizičke modele, što je od velike koristi u različitim industrijama, od dizajniranja do proizvodnje.

Šta je 3D modelovanje?

3D modelovanje je proces kreiranja digitalnih 3D objekata u kompjuterskim programima koji su namijenjeni za to.

Kako radi 3D štampač?

3D štampači stvaraju trodimenzionalne predmete od digitalnog fajla tako što ih grade sloj po sloj, uzastopno, sve dok predmet u potpunosti nije gotov.

Možete li raditi 3D štampu modela po želji kupca?

Da, možemo kreirati 3D štampane modele na osnovu Vaših zahtjeva i specifikacija.

Koji je proces izrade 3D štampanog objekta?

Proces kreiranja 3D modela uključuje sljedeće korake: konsultacije sa kupcem, dizajn i modelovanje, 3D štampanje i konačnu obradu.

Mogu li da vidim primjere vašeg prethodnog rada?

Na našem sajtu možete naći portfolio projekata na kojima smo radili. Takođe možete posjetiti društvene mreže kao što su LinkedIn i Instagram, gdje redovno objavljujemo aktuelne projekte.

Možete li mi pomoći oko dizajna mog 3D modela?

Da, imamo tim iskusnih dizajnera koji će Vam rado pomoći u dizajnu Vašeg 3D modela. Slobodno nas kontaktirajte za bilo kakav vid konsultacije.

Kako da poručim 3D model?

Možete nas kontaktirati putem mejla info@3dplatforma.me. Takođe, možete nas slobodno pozvati na broj: +382 67 613 368 ili +382 67 015 807. Za više informacija posjetite našu Kontakt stranicu.

Koja je cijena 3D štampe?

Cijena 3D štampanja zavisi od veličine modela, vremena za pripremu i štampanje modela, preciznosti štampe, kao i od količine materijala koja će biti utrošena.
Svaka od ovih stavki će biti definisana u toku Vašeg razgovora sa nama prije izrade modela.

Koliko dugo se čeka na gotov proizvod?

Tehnologija 3D štampe podrazumijeva različit vremenski period izrade predmeta. Dužina čekanja na izradu gotovog elementa zavisi od njegovih dimenzija, kompleksnosti i detalja štampe. Naš tim se uvijek trudi da optimizuje model, kako bi sam proces izrade bio što kraći. Više informacija možete dobiti kada nas kontaktirate.

Koje su maksimalne dimenzije modela koji može da se štampa?

Maksimalne dimenzije radne površine su 250 x 210 x 200mm (dužina x širina x visina), međutim, moguće je raditi model iz više djelova koji se naknadno spajaju. Ovom tehnikom nema ograničenja za konačnu veličinu modela.

Koliko precizno može da se štampa?

Najveća preciznost štampe koju nudimo je 0.05mm po Z-osi i 0.25mm po X/Y-osi. Precisnost se, u ovom slucaju, odnosi na veličinu detalja.

Da li mogu da pošaljem svoj model na 3D štampu?

Možete, naravno. Mi ćemo se pobrinuti za to da model bude optimizovan za štampu kako bi kvalitet konačnog proizvoda bio po našem standardu.

Da li vršite dostavu?

Da. Ukoliko se nalazite na području Podgorice, dostavu vršimo lično. Za ostale gradove angažujemo kurirsku službu.

Da li je materijal otporan na toplotu?

U ponudi imamo više materijala različitih karakteristika. Materijal koji najčešće koristimo prilikom štampe je otporan na temperature do 60°.Takođe, u ponudi imamo i materijale otporne na temperature do 120 stepeni celzijusa.

Da li zagađujete okolinu štampanjem plastike?

Ne! Materijal koji najviše koristimo za štampu je PLA plastika. Ova vrsta plastike pravi se od prirodnih sastojaka (kukuruza) i biorazgradiva je.

Imate još pitanja?