FAQ

Koja je cijena 3D štampe?

Cijena 3D štampanja zavisi od veličine modela, vremena za pripremu i štampanje modela, preciznosti štampe, kao i od količine materijala koja će biti utrošena.
Svaka od ovih stavki će biti definisana u toku Vašeg razgovora sa nama prije izrade modela.

 

Koliko dugo se čeka na gotov proizvod?

Tehnologija 3D štampe podrazumijeva različit vremenski period izrade predmeta. Dužina čekanja na izradu gotovog elementa zavisi od njegovih dimenzija, kompleksnosti i detalja štampe. Naš tim se uvijek trudi da optimizuje model, kako bi sam proces izrade bio što kraći. Više informacija možete dobiti kada nas kontaktirate.

Koje su maksimalne dimenzije modela koji može da se štampa?

Maksimalne dimenzije radne površine su 250 x 210 x 200mm (dužina x širina x visina), međutim, moguće je raditi model iz više djelova koji se naknadno spajaju. Ovom tehnikom nema ograničenja za konačnu veličinu modela.

Koliko precizno može da se štampa?

Najveća preciznost štampe koju nudimo je 0.05mm po Z-osi i 0.25mm po X/Y-osi. Precisnost se, u ovom slucaju, odnosi na veličinu detalja.

Da li mogu da pošaljem svoj model na 3D štampu?

Možete, naravno. Mi ćemo se pobrinuti za to da model bude optimizovan za štampu kako bi kvalitet konačnog proizvoda bio po našem standardu.

Da li vršite dostavu?

Da. Ukoliko se nalazite na području Podgorice, dostavu vršimo lično. Za ostale gradove angažujemo kurirsku službu.

Da li je materijal otporan na toplotu?

U ponudi imamo više materijala različitih karakteristika. Materijal koji najčešće koristimo prilikom štampe je otporan na temperature do 70 stepeni celzijusa.

Takođe, u ponudi imamo i materijale otporne na temperature do 120 stepeni celzijusa.

Da li zagađujete okolinu štampanjem plastike?

Ne! Materijal koji najviše koristimo za štampu je PLA plastika. Ova vrsta plastike pravi se od prirodnih sastojaka (kukuruza) i biorazgradiva je.