Predstavljamo Original PRUSA I3 MK3S+ 3D štampač!

MK3S+ je najnovija verzija Prusa 3D štampača. Nadograđen je potpuno novom SuperPINDA sondom za poboljšanu kalibraciju prvog sloja, visokokvalitetnim Misumi ležajevima i raznim korisnim izmjenama dizajna kako bi montaža i održavanje 3D štampača bili olakšani. MK3S + uključuje sve karakteristike prethodnih modela, uključujući radnu ploču sa grijačima s PEI zamjenjivom i savitljivom čeličnom radnom površinom, automatsko izravnavanje prvog sloja, senzor filamenta, oporavak gubitka struje (power panic mode) i sigurnosne osobine. I uz sve to i dalje je tih!

MK3S+ je dostupan i kao montažni kit, što je najbolji način za upoznavanje vašeg novog 3D štampača. Sastavite ga šaraf po šaraf da biste naučili sve o njegovom dizajnu i kako on zapravo radi! Takođe ga možete dobiti u potpunosti sastavljenog i testiranog, pa sve što treba da uradite je da ga priključite i pokrenete.

prusa mk3s 3d štampač podgorica 3d platforma

Zahvaljujući svim ovim (i mnogim drugim) osobinama, MK3S je postao “Najbolji 3D printer” prema ALL3DP. MK3S je ujedno i najbolje ocijenjeni 3D štampač, pa je „Editor’s Choice“ u prestižnom Vodiču za digitalnu izradu MAKE: MAGAZINE 2019.

MK3S je takođe predstavljen u TechRadar-ovim najboljim 3D štampačima 2021. godine kao Najbolji sveobuhvatni 3D štampač.

NY Times napisao je da je “…od 11 pisača koje smo testirali u proteklih pet godina, Prusa i3 MK3S printer je izradio najveće i najljepše modele.” Prema ZDNetu, MK3S je “Najbolji pro-sumer 3D štampač ispod 1000 dolara.”

prusa mk3s 3d štampač podgorica 3d platforma

Funkcionalnost MK3S+ štampača se može dodatno poboljšati pomoću jedinstvene nadogradnje za više materijala MMU2S, koja služi za štampu do 5 filamenata istovremeno.


NAJZNAČAJNIJE OSOBINE
ORIGINAL PRUSA I3 MK3S+ 3D ŠTAMPAČA

SuperPINDA sonda

prusa mk3s 3d štampač superpinda sonda podgorica 3d platforma

SuperPINDA sonda posjeduje senzor visokog kvaliteta za skroz automatski postupak nivelisanja podloge. Prije svake štampe, MK3S+ ispituje podlogu na nekoliko mesta (9-47) i kreira virtuelnu mapu visine područja za štampu. Ovaj postupak osigurava da prvi sloj uvijek bude na mjestu!

Misumi ležajevi

prusa mk3s 3d štampač lisumi ležajevi podgorica 3d platforma

MK3S+ sadrži novi set metalnih pričvršćivača za originalne MISUMI ležajeve na Y-osi. Mehanizam za zatezanje kaiša na X-osi je preuređen, a plastični djelovi na krajevima X-ose su ojačani. Put filamenta u ekstruderu izmijenjen je radi bolje potpore fleksibilnim filamentima.

Mnoga poboljšanja

prusa mk3s 3d štampač podgorica 3d platforma

Uz sve kumulativne nadogradnje iz cijelog životnog ciklusa MK3 štampača, MK3S+ je najbolja verzija ovog 3D printera do sada. Originalni Gates kaiševi, Bondtech zupčanici, matična ploča EINSY RAMBo, infracrveni senzor filamenta i mnoge druge osobine su razlog zašto je MK3S+ savršen izbor.

Ukloniva radna ploča

prusa mk3s 3d štampač radna ploča podgorica 3d platforma

Savitljive čelične ploče se lako održavaju, i čine da se izrađeni predmet s lakoćom uklanja sa površine. Nudimo tri vrste površina za štampu: glatke, sa teksturom i satenske, kako bismo pokrili sve vaše potrebe prilikom štampe iz širokog spektra različitih materijala.

Kvalitetni djelovi

prusa mk3s 3d štampač djelovi

MK3S+ ima alu-profil na Y-osi. Zahvaljujući izdržljivom okviru, MK3S+ je stabilan, krut i jednostavan za montažu. U kombinaciji s razvijenim ekstruderom koji sadrži Bondtech zupčanike i E3D V6 hotend, MK3S+ može štampati predmete visokog kvaliteta visine do 210 mm.

Nivelisanje podloge

prusa mk3s 3d štampač podgorica 3d platforma automatsko nivelisanje podloge

Zahvaljujući SuperPINDA sondi, MK3S+ može koristiti automatski postupak nivelisanja podloge kako bi nadoknadio nesavršenosti i razne nedosljednosti uzro+kovane sastavljanjem različitih dijelova. Postizanje izvrsnog izgleda prvog sloja je brz i jednostavan proces.

Oporavak štampe

prusa mk3s 3d štampač karakteristike

Plašite li se da vam nestanak struje ne uništi 48-satnu štampu? Ne brinite više – MK3S+ se može nositi s tim! Štampač se u potpunosti može oporaviti od gubitka struje i nastaviti tačno tamo gdje je stao. Otkriva prekide napajanja i isključuje zagrijavanje i grijanje ekstrudera, i pamti posljednju lokaciju.

Senzor filamenta

filament senzor

MK3S+ dodatno poboljšava prerađeni ekstruder koji mozemo naći u prethodnoj verziji MK3S. Ugrađeni senzor filamenta koristi pouzdani okidački sistem koji otkriva da li je u ekstruder umetnut filament. Može otkriti bilo koju vrstu i boju filamenta i nije osjetljiv na mehaničko trošenje.

Mnoštvo materijala

prusa filamenti za 3d štampu materijali podgorica 3d platforma

MK3S+ je u potpunosti kompatibilan sa velikim brojem različitih vrsta materijala. Bez obzira želite li da štampate nešto za zabavu koristeći PLA ili trebate proizvesti trajne prototipe od PETG, ASA, polikarbonata i polipropilena – MK3S+ se s njima može nositi s lakoćom.

PrusaSlicer softver

prusaslicer softver

Ovaj interno razvijeni softver dolazi s vlastitim i potpuno testiranim profilima za sve Prusa 3D štampače i širokim rasponom filamenata. Pomoću ugrađenih alata, kao što su napredno generisanje pomoćne geometrije, rezanje, automatska distribucija predmeta, itd. brzo ćete svoje 3D modele pretvoriti u fajlove za štampu!

Tih i brz rad

prusa mk3s 3d štampač podgorica 3d platforma

Zahvaljujući Trinamic 2130 upravljačkim drajverima i super tihom ventilatoru, MK3S+ podržava nečujni način štampe, što ga čini izuzetno tihim. Čak i u normalnom načinu rada MK3S+ je tiši od većine 3D štampača na tržištu. U normalnom načinu rada MK3S+ može postići brzinu veću od 200 mm/s!

Open-Source

open source hardware logo

Prusa razvija firmware za sve njihove 3D štampače i temeljno testira svaku novu verziju. Stalni razvoj i redovna ažuriranja čine da su ovi štampači puni korisnih osobina: automatska kalibracija, nivelisanje podloge, napredna dijagnostika, procjena preostalog vremena štampe, podrška za Octoprint i još mnogo toga!

Lista karakteristika MK3S+ štampača

OSNOVNE INFORMACIJE

 • Radna zapremina: 250×210×210 mm
 • Visina sloja: 0.05 – 0.35 mm
 • Nozzle: 0.4 mm standard ( 0.1 – 0.8 mm)
 • Prečnik filamenta: 1.75 mm
 • Materiali:  PLA, PETG, ASA, ABS, PC (Polycarbonate), CPE, PVA/BVOH, HIPS, PP (Polypropylene), Flex, nGen, Nylon, Carbon filled, Woodfill i ostali.
 • Max brzina kretanja: 200+ mm/s
 • Max nozzle temperatura: 300 °C
 • Max temperatura podloge: 120 °C
 • Extruder: Direct Drive, Bondtech gears, E3D V6 hotend
 • Podloga: Uklonjiva i savitljiva čelična radna ploča (glatka, sa teksturom, satenska)
 • Sigurnosne osobine: IR filament senzor, Delta PSU visokog kvaliteta sa Power Panic opcijom, 3 termistora, RPM kontrola
 • LCD ekran: Monochromatic LCD

NAPREDNE OSOBINE

 • Kontroler: EINSY RAMBo 8-bit board  sa Trinamic 2130 driverima (256 microstepping), razvijeni sa Ultimachine, X i Y osa home bez prekidača
 • Nivelisanje podloge: Napredna SuperPINDA sonda (Super Prusa INDuction Autoleveling sensor)
 • Print ploča profili: Firmware podržava profile ploča za štampu zarad bolje kalibracije Live Z kako bi se omogućilo brzo prebacivanje između različitih ploča.
 • Senzor filamenta:  ugrađeni IR senzor, podržava automatsko punjenje filamenta. Print se zaustavlja kad se filament istroši.
 • Power Panic: Tačnost do jedne linije G-koda
 • Ethernet konekcija: Raspberry Pi (opciono)
 • Wi-Fi konekcija: Raspberry Pi (opciono)
 • Napredni senzori: 3 termistora, RPM kontrola kulera, SuperPINDA
 • Kalibracija: Automatska, Nivelisanje podloge, SelfTest
 • Print medium: SD card (16 GB kartica dolazi)
 • Firmware update: PC (USB kabl)
 • PSU: 240W Delta PSU sa Power panic opciom
 • Napredne osobine: Automatsko punjenje filamenta, profili radnih ploča, kompatibilnost s Octoprintom i još mnogo toga…
 • Nove opcije dolaze nadogradnjom firmware-a

KONTAKTIRAJTE NAS

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da naručite 3D štampač, možete nas kontaktirati putem mejla, telefona, live chat-a ili putem kontakt forme.


Print Galerija